02-07-2014, 07:21 AM
Глава Інгушетії Юнус-Бек Євкуров заявляє, що вихідці з республіки беруть участь в бойових діях на території України не тільки на стороні сепаратистів, але і в лавах "Правого сектора", передає NEWSru.com со ссылкой на "Интерфакс". "У нас є така інформація. І було б дивно, якби не воювали", - заявив Євкуров в інтерв'ю, яке публікує в середу, 2 липня, газета "Коммерсант". "Тому що йде війна. Бо дикі гуси куди хочуть, туди і летять", - сказав глава Інгушетії, коментуючи мотивацію тих, хто поїхав на Україну. Як приклад він навів французький Іноземний легіон. "Я коли служив, наші хлопці туди іхали служити і потім листи писали. Я запитував:"Навіщо ви туди поїхали? "Вони мені говорили: "Драйву не вистачає". І Україна не виняток. Хтось їде за драйвом і пригодами", - пояснив Євкуров. Водночас, за його словами, "більшість йде туди через патріотичні почутття". "Тому що для будь-якої нормальної людини прикре таке ставлення до історії", - вважає глава Інгушетії. "Багато хто йде туди захищати людей, місцевих жителів. Але при цьому там же є й ті, хто на стороні "Правого сектора" воює. І в цьому теж нічого дивного немає. Люди різні. Один вважає так, інший так", - зазначив Євкуров. Він не навів дані про число уродженців республіки, що приймають участь у бойових діях в Україні. "Є різні цифри, в тому числі і про втрати. Але ті, хто туди їде, повинні задуматися про наслідки", - зазначив глава Інгушетії. При цьому він висловився проти участі жителів республіки в конфлікті на Україні. "Я сподіваюся, Росія і Україна помиряться... Я не політолог, не історик, але я знаю, що Україна ніколи не виживе самостійно. Люди, що кричали "Слава Україні - героям слава!", Україну і продали. Велика надія на нового президента України, що він все це припинить", - додав Євкуров. Нагадаємо, у червні глава Інгушетії називав і число воюючих, і втрати. "За наявною інформацією, на сході України воюють порядку 20-25 добровольців-інгушів. Також є інформація про чотири убитих серед них", - сказав тоді Євкуров.