В ідеалі 8, але відразу всі не візьму. А далі нові, б/у(остаточний заряд), ціна? І тоді подальша розмова краще в ЛС.
"коллекционирование - это ригидный мозг в поисках материальной пищи, пожирающий объекты культурного наследия, как правило, без разбора и с единственной только целью - заполнить пустоты своей души, заменить неопределенность будущего стабильным накопительством в настоящем"
Так по беглому погуглив: Abi-Solar 295W (Poly) 6650 грн.*30=199500 грн. ABB PVI 10000-TL-OUTD-S $3300*25=82500 грн.
Итого: 282 000 грн. или $11 280, это только основные компоненты, без обслуживания, монтажа и наладки.
Интересно, сколько времени нужно чтобы окупить такую систему, даже с учётом "зелёного тарифа"? Не выйдет ли так что пока система себя окупит, то срок её эксплуатации закончится?
Я не противник таких систем, даже "за", но при таких ценах на оборудование.... Мне более интересен экономический эффект, так как в техническом плане ничего нового.
Ну так я теж задавав питання по "зеленому" тарифу тут, бо був шокований вартістю on-grid інвертора і всієї тієї "радості". Тому придбав звичайний off-grid і відмовився від негуманного "екологічного" тарифа.
"коллекционирование - это ригидный мозг в поисках материальной пищи, пожирающий объекты культурного наследия, как правило, без разбора и с единственной только целью - заполнить пустоты своей души, заменить неопределенность будущего стабильным накопительством в настоящем"
22-12-2015, 01:18 PM (Сообщение последний раз редактировалось: 22-12-2015, 01:34 PM rawavlad.)
Ще не завершена. Акумулятори, гади, дорогі. А без них то майже непотрібна забавка. В 100К вкладуся, думаю. Але там комплексний підхід буде з подальшою інсталяцією сонячних колекторів та акумулятора тепла, щоб зменшити споживання газу.
І як завжди "наш" уряд так допомагає в провадженню цих технологій, що сміятися хочеться. Є державна програма, що вроді як мала б стимулювати чи принаймі заохочувати до придбання енергозберігаючого обладнання. Але все так хитро зроблено, що повертається лише відсоток за кредитом на купівлю. Тобто заробляє банк, а не людина. А якщо просто прийти і купити за кровні, то нічого не зекономиш і допомоги жодної.
Хлопаки, як закінчу систему, то покажу\розкажу все що цікавить по ній. А поради давати не буду звісно.